Personal trainer worden

 

Personal trainer worden?  Dan zit je hier goed! Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.

Remotion Training® gebruikt lichaamsbeweging als tool om bewegingsbeperkingen weg te werken en het bewegingsrendement te verbeteren. Ideaal voor starters – als meerwaarde in hun ontwikkelingsproces – of voor ervaren rotten die nog een extra specialisatie aan hun toolkit willen toevoegen.

Remotion Training® is een erkend dienstverlener van de KMO-Portefeuille.

Wilt u Personal trainer worden dan is onze opleiding echt iets voor u want wij werken hoofdzakelijk praktijkgericht. Bedoeling is dat je na de opleiding zelfstandig bewegingsbeperkingen kunt opsporen en bewegingsstrategieën kunt toepassen om aan de noden van je klanten tegemoet te komen. De combinatie van de praktijkgerichte opleiding en het brede scala aan oefeningen zorgt ervoor dat je efficiënt de vertaling naar je eigen praktijk kunt maken.

 

 

 

Remotion Training® biedt een nieuwe screening tool aan op basis van lichaamsbewegingen die uiteindelijk leiden naar de oorzaak van de pijnklacht of het gebrek aan bewegingsrendement. Daarnaast omvat het een nieuwe trainingsmethode die door een originele kijk het lichaam nieuwe bewegingsmogelijkheden gunt.

Deze methode is uniek in België. Dankzij de nieuwe inzichten voor de behandelaar en de toegankelijke oefeningen voor de patiënt, worden niet enkel de pijnklachten succesvol en efficiënt aangepakt, maar worden bovendien ook de bewegingsopgaves in het dagelijkse leven vergemakkelijkt.

De cursus is hoofdzakelijk praktijkgericht. Na afloop beheers je de Remotion-filosofie en kan je deze methode in de praktijk toepassen.

 

Onze opleiding personal trainer worden is uniek

De opleiding personal trainer worden van Remotion Training is een unieke trainingsmethode voor elke personal trainer die zijn klanten op een vernieuwde en complete manier wil begeleiden naar een actieve levensstijl. De opleiding personal coach bestaat uit twee levels: een basisopleiding en een vervolgopleiding.

LEVEL 1

“Hoe help je iemand die al verschillende sessies bij jou doorlopen heeft?”

Aan de hand van een uniek observatietool en originele laagdrempelige oefeningen kom je je klant op een actieve manier tegemoet.

Doel

De cursus is een training in het opsporen van bewegingsbeperkingen. Het doel is om deze nieuwe inzichten in de bewegingsleer te gebruiken bij de keuze van bewegingsstrategieën om pijnklachten te verhelpen en/of te voorkomen.

Inhoud

Remotion Training gebruikt lichaamsbeweging als tool om bewegingsbeperkingen weg te werken en het bewegingsrendement te verbeteren. Binnen de opleiding gaat speciale aandacht naar de myofasciale lijnen. Deze dienen als leidraad om nieuwe inzichten in de bewegingsleer te verduidelijken: enerzijds om bewegingsbeperkingen en compensatiepatronen te verklaren, anderzijds om de juiste bewegingsstrategieën aan te leren.

De opleiding combineert een theoretische uiteenzetting met een uitgebreide database van oefeningen. Deze oefeningen zijn opgenomen en uitgewerkt in het softwareprogramma ‘skill-up’ en worden praktisch toegelicht. Zo wordt een efficiënte vertaling naar de praktijk verzekerd.

Algemene onderdelen

  • Introductie van de myofasciale lijnen en de bijhorende bewegingen.
  • Observeren van bewegingsbeperkingen en compensatiepatronen.
  • Aanleren van bewegingsstrategieën gelinkt aan de geobserveerde bewegingsbeperkingen.
  • Uitwerken van cases vanuit de praktijk.

Praktisch<

  • Duur: 2 dagen (14 uur).
  • Lesgever: Matthias Weemaels.
  • Kost: €395 incl.BTW.
  • KMO Portefeuille: Korting van 40% mogelijk.
  • Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen in de kostprijs.

 

 

 

 

Personal trainer worden

LEVEL 2: DE VERVOLGOPLEIDING

“Hoe help je iemand die al verschillende sessies bij jou doorlopen heeft?”

Level 1 zorgt voor een noodzakelijke basis, maar progressie bij de klant zorgt ervoor dat er al snel nood is aan complexiteit, intensiteit en diepgang om het effect van de behandeling te consolideren.

Doel

De cursus is een training in nieuwe en actieve bewegingsmethodieken. Het doel is om de bewegingsmogelijkheden van de klant verder uit te breiden en te bevorderen zodat het resultaat van Level 1 wordt geconsolideerd.

Inhoud

Remotion Training Level 2 gebruikt de inzichten van Level 1 als leidraad om de bewegingsintensiteit en complexiteit te laten toenemen. Binnen de opleiding gaat speciale aandacht naar de driedimensionale mogelijkheden van het lichaam. De oefeningen bieden het lichaam nieuwe prikkels aan waardoor het eindresultaat zich vertaalt in meer stabiliteit en uiteindelijk in meer kracht voor de klant.

Algemene onderdelen

  • Herhaling inzichten Remotion Training Level 1
  • Uitbreiding oefeningen aan de hand van loaded movement en complexere mobiliteitsoefeningen.
  • Opbouw training + voorbeeld trainingen.
  • Uitwerken van training vanuit de praktijk.

Praktisch

  • Duur: 2 dagen (14 uur).
  • Lesgever: Matthias Weemaels.
  • Kost: €395 incl.BTW.
  • KMO Portefeuille: Korting van 40% mogelijk.
  • Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen in de kostprijs.

 

Contacteer ons

Wilt u Personal trainer worden? Contacteer dan Matthias Weemaels bel:  0488/377 225, mail  info@remotiontraining.be of ga naar het contactformulier hier op de website.