Over Remotion Training

Remotion Training is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie. Remotion Training gebruikt lichaamsbeweging als tool om bewegingsbeperkingen weg te werken en het bewegingsrendement te verbeteren. Ideaal voor starters – als meerwaarde in hun ontwikkelingsproces – of voor ervaren rotten die nog een extra specialisatie aan hun toolkit willen toevoegen.

Remotion biedt een nieuwe screening tool aan op basis van lichaamsbewegingen die uiteindelijk leiden naar de oorzaak van de pijnklacht of het gebrek aan bewegingsrendement. Daarnaast omvat het een nieuwe trainingsmethode die door een originele kijk het lichaam nieuwe bewegingsmogelijkheden gunt. Deze methode is uniek in België. Dankzij de nieuwe inzichten voor de behandelaar en de toegankelijke oefeningen voor de patiënt, worden niet enkel de pijnklachten succesvol en efficiënt aangepakt, maar worden bovendien ook de bewegingsopgaves in het dagelijkse leven vergemakkelijkt.

Over Matthias

 

Met passages als conditietrainer bij de jeugd van RSC Anderlecht, de Vlaamse Taekwondo Bond en Tennis Vlaanderen heeft Matthias Weemaels meer dan tien jaar topsportervaring op de teller staan. Hij specialiseerde zich in het verhelpen van pijnklachten bij mensen (zowel niet-sportievelingen als atleten) aan de hand van Remotion Training.

Vandaag is hij ook een veelgevraagde spreker. Matthias spreekt over Remotion Training bij Sport Vlaanderen (dag van de trainer, VTS+), aan verschillende universiteiten (UA en Ugent) en in kinekringen in heel Vlaanderen.

 

Kan Remotion Training iets voor jou betekenen?

Contacteer ons dan!